Dilem’. / Dilemma.

Ditë e martë ose e mërkurë.
Nuk jam e sigurt se c’ditë është sot e mos merr mundimin me m’pyt për datën përkatëse. Përfundimisht kam zgjedh t’ia përhumb kuptimin kohës.
Pallton e hedhur supeve dhe trëndafilin e vecum prej tufës që mbrëmë një i panjohur ma huazoi. Hapat kryeneç’ më drejtojnë drejt anijes sonë ‘Lilinet’, në portin e harrum të nënvetëdijes sime.
Lojnat tinëzare të dritë-hijes mësun me vallëzu nën ritmin e La vie en Rose.
E tesh ku jam?
Cilës shtëpize të ngjyrosun me të jeshiltën e ngrysur i përkas?
Cilën urëz po mundem me e perdor per me lidh shtigjet kundërshtuese brenda meje?
Cilën dilemë do mund ta shuaj të parën?
E cila do më brrejë në vazhdim?

Tuesday. Wednesday.
I am not sure what day it is today. Don’t even bother asking me for the date. I have decided to lose the sense of time, irrevocably.
Coat thrown over my shoulders. A rose detached from the bucket lent to me by a stranger, last night. Stubborn footsteps that lead me towards our teeny-tiny boat ‘Lilinet’, towards the forgotten harbor of my stern Subconscious.
The insidious games of the shadowlight learned how to dance to the rhythm of La vie en Rose.
And where am I now?
Which olive-green coloured home do I belong to?
Which bridge can I use to unite the contradictory shores within me?
Which dilemma will I be able to expunge first?
And which, which dilemma will accompany me incessantly?

 

 


 

  • Photography: Ira Khytruk
  • Post Creator: Eri Bytyci
  • Writer: Brixhilda Gurakuqi

 

2 thoughts on “Dilem’. / Dilemma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *